کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

صلح عمری

خانه > دعاوی حقوقی  > صلح عمری

صلح عمری

صلح عمری | فوت متصالح در صلح عمری | فسخ سند صلح عمری

صلح عمری ، فسخ سند صلح عمری ، فوت متصالح در صلح عمری

صلح عمری یعنی اینکه مالک ملک معینی با تنظیم این سند ملک را به نام متصالح منتقل می نماید اما با قید این شرط که تا زمانی که مصالح در قید حیات می باشد حق استفاده از منافع مورد صلح و همچنین حق اجاره دادن ملک را به هرشخص به مدت عمر خود دارد که با فوت مصالح منفعت نیز تابع عین بوده و متصالح بصورت ششدانگ مالک عین و منافع می گردد با این توضیح که مصالح می تواند حق فسخ یکجانبه را نیز برای خود محفوظ دارد که تا زمانی که زنده و در قید حیات می باشد حق فسخ سند و بازگرداندن ملک به وضع سابق را داشته باشد که در این صورت صلح عمری با حق فسخ می باشد .

********موکلین محترم  لطفا در صورت سوال در مورد صلح عمری برای تسریع در پاسخگویی سوالات خود را در صفحه مشاوره حقوقی و با کلیک بر روی مشاوره حقوقی بپرسید.*******

مدارک مورد لزوم برای صلح عمری :

۱-سند مالکیت بصورت منگوله دار یا تک برگی
۲- پایان کار در صورتی که مورد معامله آپار
تمان یا اعیانی احداثی باشد .
۳- استعلام دارايي ( در این مرحله استعلام دارایی تنها برای اخذ ارزش منطقه ای ملک می باشد و دارایی حق الانتقال را در هنگام انتقال سند به نام متصالح به نرخ روز اخذ می فرماید )
۴-استعلام شهرداري
۵- استعلام ثبت
۶- شناسنامه و كارت ملي طرفین
۷- پایانکار شهرداری
۸- در صورت موقوفه بودن اجاره نامه عرصه ( که به نام متصالح انتقال می یابد).

 

لطفا در صورت سوال در مورد صلح عمری از جمله  : پس از عقد صلح عمری مصالحه فوت کند تکلیف چیست؟ و یا آیا امکان فسخ یا اقاله عقد صلح عمری وجود دارد ؟ در صورت نیاز به پاسخ این پرسش ها به برگه مشاوره حقوقی ما و بعد از آن با کلیک بر روی صلح عمری  بیابید.

 

صلح‌ چگونه ماهیت حقوقی میابد و منظور از صلح‌عمری چیست؟

صلح از جمله عقود لازم و معینی است که قانونگذار در قانون مدنی بدان پرداخته است. هر چند که موضوع آن با یک اراده نیز قابل وقوع باشد. بنابراین اگر ابرا یا فسخ قراردادی به صورت صلح در آید باید دو طرف درباره آن تراضی کنند. این تراضی از زمان وقوع آنان را پایبند میکند و برای یافتن نفوذ حقوقی به هیچ عامل دیگری نیاز ندارد.

مثلا اگر هبه به صورت صلح درآید قبض از شرایط اساسی آن نیست. با وجود این در موردی که موضوع صلح انتقال املاک است در صورتی اعتبار دارد که تراضی در سند رسمی اعلام و در دفتر املاک ثبت شود ( ماده ۲۲ قانون ثبت)
اثبات صلح نیز با سند عادی امکان ندارد و صلحنامه ای در دادگاه پذیرفته میشود که به صورت رسمی تنظیم گردد.

با این وصف صلح را نباید در زمره عقود تشریفاتی درآورد زیرا لزوم تنظیم سند رسمی در نقل و انتقال املاک از قواعد عمومی مربوط به معاملات است و ارتباط به طبیعت صلح ندارد. تنظیم صلحنامه رسمی نیز در اثبات عقد صلح اثر دارد نه وقوع آن.
صلح اگر به مدت عمر مصالح یا متصالح یا شخص ثالث شرط شود بدان صلح عمری گفته میشود. در واقع مدت زمان عمر شخص ملاک تعیین این نوع صلح میباشد. بعد از مرگ نیز این حق به وارث منتقل خواهد شد.

ماده ۷۵۳ قانون مدنی مقرر میدارد: برای صحت صلح طرفین باید اهلیت معامله و تصرف در مورد صلح را داشته باشد.
انعقاد صلح خصوصیتی قابل ذکر ندارد و تابع قواعد عمومی است ولی شرایط اساسی صحت این عقد را در دو مبحث میتوان بررسی کرد :

۱)تراضی و اهلیت طرفین
۲)موضوع صلح

 

اشتباه در جهت و صلح مبتنی بر معامله باطل چه نتایجی به همراه دارد؟

قانون مدنی درباره اثر اشتباه در جهت صلح حکمی ندارد. ماده ۷۶۶ یکی از مصداق های آن را بدین شرح بیان میکند. صلح دعوی مبتنی بر معامله باطل، باطل است ولی صلح دعوی ناشی از بطلان معامله صحیح است. بدین ترتیب هرگاه دو تن بدین پندار که بیعی درست است درباره اختلاف خود نسبت به خیار یا غبن یا حق شفعه با هم صلح کنند و معلوم شود که بیع از اساس باطل بوده است، صلح آنان نیز باطل است.

درباره دلیل بطلان صلح گفته شده است که چون وجود صلح فرع بر درستی بیع است و جنبه تبعی دارد با معلوم شدن بطلان بیع موضوع صلح نیز منتفی است. بدین ترتیب صلح مبتنی بر معامله باطل در واقع صورت خاصی از صلح بدون موضوع است. اگر طرفین دعوا هم از بطلان آگاه باشند ولی بخواهند درباره دعوای مطالبه پول یا انجام دادن کاری با هم صلح کند مانعی وجود ندارد و باید صلح را نافذ دانست.

با وجود این صلح نمیتواند سرپوش ایجاد اثر برای معامله باطلی شود که با نظم عمومی ارتباط دارد. بنابراین اگر درباره بطلان نکاح با محارم یا طلاق باطل یا معامله ای که دارای جهت نامشروع است انجام شود به دلیل نامشروع بودن موضوع آن اثری ندارد و نمیتواند مانع طرح دعوای بطلان چنین اعمالی شود.

 

اهلیت در صلح چگونه است؟

بدیهی است مصالح باید مالک باشد ورشکسته نباشد و مورد صلح در رهن دیگری نباشد ولی این شرایط را با اهلیت نباید استباه کرد. به ویژه در روابط بین المللی که به موجب بسیاری از نظام های حقوقی و از جمله ایران اشخاص از حیث اهلیتتابع قانون دولت مطبوع خود هستند مخلوط ساختن آن با مالکیت و ورشکستگی اشکالهای گوناگون به بار می آورد.
پس برای پرهیز از این اختلاط از این پس آن را جواز تصرف می نامیم و میگوییم طرفین باید جایز التصرف باشند.

در حقوق کشور هایی که صلح تنها به منظور رفع تنازع و همراه با گذشت های متقابل به کار میرود گفته میشود که طرفین باید اهلیت لازم برابثی انجام معامله معوض را داشته باشند. ولی در حقوق ما ممکن استصلح در مقام رفع تنازع یا معامله معوضی و مجانی به کار رود اهلیت لازم برای انعقاد صلح همیشه یکسان نیست. برای مثال در موردی که صلح مجانی است و مالی به طرف دیگر تملیک میشود این شخص میتواند سفیه و صغیر ممیز باشد.

 

صلح نامشروع چه اثر حقوقی دارد؟

در ماده ۷۵۴ قانون مدنی تمده است: هر صلح نافذ است جز صلح بر امری که غیر مشروع است.
بخش نخست ماده ، اصلی را بیان میکند که به موجب آن هر صلح را باید نافذ شمرد و بطلان آن نیاز به دلیل دارد. این اصل با آنچه در ماده ۱۰ قاونو مدنی نسبت به قراردادهای خصوصی آمده است شباهت کامل دارد و باعث می شود تا موضوع صلح گسترش یابد و محدود به هیچ قیدی نشود.

بدین ترتیب انواع مال اعم از عین و منفعت و حقوق اعم از انتفاع و ارتفاق ممکن است موضوع صلح واقع گردد. ولی بخش دوم ماده که استثنا وارد بر اصل را معین می کند مجمل است زیرا به درستی معلوم نمیکند که چه امری را باید نامشروع شمرد.
در واقع صلحی که موضوع آن قابل اسقاط و انتقال نباشد یا صلحی که عمل حقوقی موضوع آن با طبیعت حق مورد نزاع و قواعد مربوط به نظم عمومی در تعارض باشد مانند حق شفعه یا اسقاط حضانت یا فروش و تقسیم مال موقوفه باطل است. احوال شخصی و اهلیت اشخاص و بیشتر روابط خانوادگی نمیتواند موضوع صلح قرار گیرد.

درباره الزام به انفاق به زوجه و خویشان هیچ مانعی ندارد که دو طرف درباره میزان آن با یکدیگر صلح کنند ولی این میزان نباید از مقدری که برای ادامه زندگی متعارف مستحقان نفقه لازم است کمتر باشد و منتهی به سقوط حق نفقه شود.

 

شما همچنین می توانید از مشاوره حقوقی ما به صورت سوال و جواب بهره مند گردید . 

 

در صورتی که در مورد این مطلب هرگونه سوالی دارید ، و یا نیاز به وکیل حقوقی دارید ،  وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد ، آماده ی پاسخگویی به شما هستند ، لطفا با ما تماس بگیرید.

59 دیدگاه

  • امیر امیری
    پاسخ می 26, 2019 در 8:38 ق.ظ

    با سلام
    در روش صلح عمری اگر مصالح خودم باشم و متصالح مادرم باشد.و سند آپارتمان را بخواهم بنام متصالح با شرط فسخ بزنم.
    موضوع این هست که یکماه یا یک سال بعد از اینکه این انتقال صورت گرفت و همسرم مهریه خود را به اجرا گذاشت آیا می تواند از این ملک صلح شده به نفع خود توقیف و یا استفاده نماید با توجه به اینکه صلح عمری می باشد ؟ یا اینکه قاضی دادگاه می تواند ثابت کند که این مصالحه جهت فرار از دین بوده است ؟ اصلا دادگاه می تواند بفهمد که همچین مصالحه ای بین و من و مادرم صورت گرفته است؟ ایا اگر بعد از اینکه صلح عمری در دفترخانه و محضری صورت پذیرفت استعلام دادگاه ملک را بنام متصالح نشان خواهد داد یا بنام مصالح؟
    با تشکر

  • علی فروهر
    پاسخ ژوئن 2, 2019 در 10:54 ق.ظ

    سلام
    خسته نباشید
    پدر و مادرم هرکدام ۳ دانگ از منزلی بنامشونه که تازه خریدن البته قراره دوهفته دیگه برن دفتر خونه برای تنظیم سند حالا میخوان که این خونرو به بنده صلح عمری بدون حق فسخ کنند
    میخواستم بدونم که وقتی که صلح عمری بدون حق فسخ باشرط این که بنده تازمانی پدر و مادرم زنده هستند حق فروش ملک و اجاره و… رو نداشته باشم سند جدید به نام چه کسی صادر میشه ایا سند بنام من میخوره یا بعد از مرگ پدر و مادرم سند بنام بنده میشه؟
    ایا سند جدید صادر شده چیز دیگری ضمیمش میشه
    ممنون

  • رضا علیپور
    پاسخ ژوئن 2, 2019 در 11:45 ق.ظ

    سلام
    خسته نباشید
    مادر بنده قصد داره که یک ملک رو به صورت ۶ دانگ به بنده صلح کنه عمری کنه و حالا پدر بنده میگه که ۳ دونگش رو به من بده تا ۳ دونگ دیگرو صلح کنم
    باتوجه به این که پدرم خیلی از خواهراش حرف شنوی داره و حتی یکبار به خاطر دخالت های خواهراش زندگی ما تا مرز فروپاشی پیش رفت ولی نشد احتمال داره که اون ۳ دونگ رو به بنده صلح نکنه
    الان میشه یجوری و یکاری کرد که مادرم خونرو ۶ دونگ صلح کنه و اسم پدرمم توی صلح نامه باشه ولی سهمی نداشته باشه از خونه
    چون اگه این ۳ دونگ بنامش بشه همچی تمومه میزنه بنام خواهراش و چیزی به بنده نمیده
    ممنون

  • مریم طاهری
    پاسخ جولای 5, 2019 در 4:07 ب.ظ

    سلام مادر بزرگم ۶دانگ سند ملکی رو به نام بنده و خواهرم کردن و صلح عمری کردن حالا بعد از فوت مادربزرگم عموم سند ملک رو برداشتن و ۲تا مستاجری که داخل ملک هستن رو تهدید میکنن که مارو راه ندن و پول پیش مستاجر ها دست عموم هستش و طبقه اول هم اثات چیدن درهارو بستن و مارو راه نمیدن ممنون میشم جواب بدید و کمک کنید با مشاوره

  • زهره امیری
    پاسخ جولای 24, 2019 در 4:44 ق.ظ

    آیا در صورت صلح کسی که مال بنامش صلح شده میتونه در زمان زنده بودن اونکه صلح کرده در مال تصرف کنه؟ مثلا در هنگام طلاق ملک رو بفروشه؟

  • شهره متین
    پاسخ جولای 25, 2019 در 1:52 ق.ظ

    با سلام
    من تمام حسابهای بانکی و منزل مسکونیم را به نام برادرم صلح عمری کرده ام که پس از مرگم اموال به نام او شود. ایا در زمان زنده بودن خودم حق دخل و تصرف در حسابهای شخصی و یا املاک خودم را دارم ؟ مثلاً ایا می توانم ملک را بفروشم یا ملک جدیدی ابتیاع کنم و از حسابهای شخصیم برداشت کنم؟ یا باید حتماً

  • مسعود-م
    پاسخ آگوست 24, 2019 در 5:52 ق.ظ

    با سلام
    مادربزرگ من ۷ فرزند دارد و بی‌سواد است. یکی از دایی‌ها ۷ سال پیش ورشکست شد و مادر بزرگم با فروش خانه خودش، ۳۰۰ میلیون بدهی های وی را داد و با با مابقی پول یک خانه برای خودش خرید.
    حدود ۴ سال پیش همان دایی با این ادعا که پس از مرگ تو بقیه خواهرها و برادارها به من ارثی نمی‌دهند، به عنوان اینکه به من وکالت بده که بعد فوت اموال را تقسیم کنم، مادر بزرگ را به دفترخانه آشنا می‌برد و ۶ دانگ خانه را به نام خودش صلح عمری میکند.
    الان بقیه متوجه موضوع شده‌اند و مادربزرگ هم می‌گوید که من قصد صلح نداشته‌ام … دایی هم راضی به فسخ یا اقاله یا بازگشت صلح نمی‌شود.
    ۲ سوال داشتم:
    ۱- اولا امکان اقاله یا فسخ این صلح وجود دارد؟
    ۲- اگر این خانه به کسی رهن داده شود، پس از فوت مادربزرگ، بازپرداخت مبلغ رهن به مستاجر، به عهده متصالح (دایی) است؟ به عبارتی می‌توانیم خانه را به کسی رهن بدهیم و مبلغ دریافتی به نام شخص دیگری (بجز مادربزرگ) منتقل شود و بعد از فوت مادربزرگ، شخص متصالح (دایی) مجبور به پرداخت مبلغ رهن (به مستاجر) باشد و به این ترتیب بخشی از مبلغ ملک به سایر وراث برسد؟

  • زهره مسعود
    پاسخ آگوست 26, 2019 در 9:43 ب.ظ

    با سلام خسته نباشید دختر عمه من از طرف عموم وکیل بود خانه ای را به نام من کند دختر عمم به نامم زد ۶ دانگ خانه را اما بصورت صلح عمری که تا زمانی که زنده هستن من حق فروش و رهن ندارم اما الان فوت کردن من چه باید بکنم با تشکر از راهنماییتون

  • علی
    پاسخ سپتامبر 2, 2019 در 12:39 ب.ظ

    با سلام و احترام
    اینجانب در سال ۸۵ واحد مسکونی و مغازه خود با فرزندانم و همسرم صلح عمری با حق فسخ نمودم و در سال ۸۸ نیز مالیات بر اموال صلح شده به نام فرزندان وهمسرم صادر و از طریق اداره مالیات اخذ شده است. پس از فوت همسرم جهت فسخ مورد صلح شده با ایشان مراجعه کردم که اداره مالیات با بیان اینکه شما چون صلح شما با حفظ منفعت بوده است باید مالیات مستغلات را ازسال ۸۸ تا کنون برداخت نمایید. ممنون میشم در این خصوص راهنمایی فرمایید. با تشکر

  • امیر نوحی
    پاسخ اکتبر 14, 2019 در 8:25 ق.ظ

    با سلام
    بنده ملک واحد آپارتمان خودم را به صورت صلح عمر راه با حق فسخ بنام همسرم میخواهم بزنم
    آیااز جهت شما به صورت معوض انجام شود بهتر است یا به صورت بلا عوض
    باتشکر از شما

  • پویا احمدیان
    پاسخ اکتبر 16, 2019 در 12:29 ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید
    یک سوالی داشتم پدر بزرگ بنده در سال ۱۳۴۳ یک سند در دفترخانه صلح کرده به پدرم در همین سال و پدرم در سال ۱۳۶۳ این صلح نامه به من در همان دفتر خانه صلح نموده است و بنده آلان سند تک برگ گرفته ام حالا وراث دیگری مثل پسر عموها و عمه ها می گویند این صلح جعلی است و شما با نیرنگ سند گرفته اید آیا می شود صلح در دفترخانه را باطل کنند

  • فرح پاکدل
    پاسخ اکتبر 21, 2019 در 1:51 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    یکسال پیش همسرم آپارتمان خرید و به اصرار مادرش به نام او زد و صلح عمر به نام همسرم و من تازه این موضوع رو فهمیدم میخواستم ببینم با این وجود اگر اتفاقی برای همسرم بیوفته هیچی به من و بچه ام نمیرسه و اینکه اگر مادرش راضی نباشه من تو این خونه نماز هم نمیتونم بخونم؟

  • حمید کیانی بجستانی
    پاسخ اکتبر 22, 2019 در 3:11 ب.ظ

    با سلام و احترام
    در سال ۷۶ مرحوم پدر و مادرم دوطبقه ساختمان متعلق به مادر و قطعه زمینی متعلق به پدر را به اینجانب و دو نوه صغیر خود (فرزندان برادرم که در خارج کشور سکونت دارند) که نماینده ای نیز داشتند (که نام وی بعنوان نماینده آن دو در صلحنامه قید شده) صلح نموده و اما در صلحنامه این شرط قید گردیده که حق استفاده مادام العمر از آن طبقات با مرحوم مادرم باشد و این شرط در زمان انتقال در کلیه اسناد مالکیت قید گردد (و نام نماینده بدین علت در صلحنامه قید شده که نوادگان صغیر و در کشور هم حضور نداشتند تا ضمانتی برای اجرای آن شرط باشد)
    صلحنامه در ۳ نسخه تنظیم و بنده و مرحوم پدر و مادرم سه نسخه را امضاء نمودیم . نماینده نسخه اول را که امضاء نمود از امضا دو نسخه دیگر خودداری و گفت بهتر است ابتدا با برادرم در خارج صحبت کند و نسخه ای را که امضا نموده بود با خود برد و پس از آن هم بدلیل مخالفت برادرم با آن شرط موضوع مصالحه ادامه پیدا نکرد و نماینده نیز برای امضا دو نسخه دیگر نیامد و آن دو نسخه بدون امضا وی باقی ماند اما نسخه خود را نیز دیگر عودت نداد. مرحومه مادرم در سال ۸۵ یکسال قبل از فوت خود طبقات ساختمان را باینجاب و نوادگان واگذار کردند ضمن آنکه بدلیل مخالفت برادرم آن شرط در اسناد مالکیت قید
    نگردید. مرحوم پدرم نیز در سال ۸۷ زمین را باینجانب صلح نمودند. حال پس از ۲۲ سال برادرم نسخه خود را ارائه نموده و مدعی شده که مصالح انجام شده بوده و مرحوم پدرم ولی بوده و صلحنامه را امضاء نموده و نماینده را نیز با خود همراه کرده و نیمی از زمین را مطالبه میکند و در صدد شکایت است. استدعای دارم راهنمایی فرمایید چون بواقع آن مصالحه بدلیل مخالفت برادرم انجام نشد و آن شرط نیز در هیچیک از اسناد مالکیت درج نشده چگونه میتوان آن مصالحه را ملغی نمود ضمناً دو نسخه دیگر را که نماینده امضا نکرده بنده در اختیار دارم. با تشکر – حمید کیانی بجستانی از مشهد

  • زهرا یوسفی
    پاسخ دسامبر 16, 2019 در 12:17 ق.ظ

    سلام
    ملکی داشتیم که سه دانگ به نام من و سه دانگ به نام مادرم بود. ایشان سه دانگ خود را با من صلح عمری کرده اند.
    الان سند ما مفقود شده است.
    آیا من برای درخواست المثنی باید شش دانگ‌را بنام خود به ثبتاعلام کنم؟
    (لازم به ذکر است خوشبختانه برگه صلح عمری مان موجود است.) فقد سند گم شده است.

  • علی
    پاسخ دسامبر 22, 2019 در 8:22 ق.ظ

    سلام. ۱- اموالی شامل زمین و خانه دارم. خانه سه دونگ سه دونگ با همسرم شریک هستیم. میخواهم تمام اینهارو به نسبت دو به یک بین پسر و دخترم سند صلح عمری کنم که پس از فوت دو به پسر و یک به دخترم برسه. آیا امکان پذیر هست؟ ۲- هزینه سند صلح عمری چه میزان هست حدودا؟ ۱ میلیون؟ ۵ یا بیشتر؟ و فایده این سند چیست یعنی دیگر از مالیات انتقال و مالیات ارث اموال معاف میشن؟

  • علی مطلق
    پاسخ دسامبر 22, 2019 در 8:35 ق.ظ

    با سلام.اگر ملکی را صلح مشروط کرده باشم.مالک آن از لحاظ قانونی کیست؟ ۶ دانگ طلح مشروط قابل فسخ.

  • محمد حسن ناظمی
    پاسخ دسامبر 31, 2019 در 6:33 ق.ظ

    سلام ملکی را اینجانب برای فرزند خواندگی باید به فرزند خوانده صلح نمایم. آیا امکان تعویض ملکی رو که به فرزند خوانده صلح کرده ام وجود دارد.

  • رامین حمیدی
    پاسخ فوریه 4, 2020 در 8:46 ق.ظ

    زمین کشاورزی به صورت عمری از پدر بزرگم برای مادرم و خاله ام مونده و بعد فوت ایشون مابینشون تقسیم نامه نوشتن ولی حالا شکایت کردن بر مبنای قانون غیر قابل افراز بودن زمین های کشاورزی آیا این عمری ماترک حساب میشه یا نمیشه؟

  • بهنام
    پاسخ آوریل 27, 2020 در 7:25 ق.ظ

    باسلام
    پدربنده ملکش رابه صورت صلح عمری به نام بنده نمود( به صورت سند تک برگ ) حال ایشان فوت نمودند ایا بنده باید مجددا درخواست سند تک برگی بدهم

  • محسن
    پاسخ ژانویه 7, 2021 در 8:54 ب.ظ

    سلام
    اینجانب مردی ۷۵ ساله هستم دارای دو واحد آپارتمان هر کدام حدود ۸۰۰ میلیون تومان و یک سرقفلی مغازه ۴ میلیارد تومان هستم و دو پسر و ۲ دختر داریم. من وصیت کردم که ۲ واحد آپارتمان به همسرم برسد و مغازه به فرزندانمان .
    اخیرا با همسرم دچار اختلاف شدیم ایشان میخواهد من تمام اموال خود را به شرط عمر بنام او کنم تا بعد از فوت من در اختیار ایشان باشد تا پس از فوت همسرم به بچه ها برسد که من مخالف هستم.
    مهریه ایشان ۳۵۰ سکه هست که من را تهدید می‌کند اگر این کار را نکنم مهریه را به اجرا میگذار‌د حتی پس از فوت من میخواهد به اجرا بگذارد.
    متاسفانه من پول کافی (مالیات و حق مالکانه و ..)برای انتقال رسمی سرقفلی بنام فرزندانم را ندارم .
    بهترین راهکار چیست برای انتقال سرقفلی بنام فرزندانم . تا بعد از فوت یا قبل از فوت من نتواند به مغازه دسترسی داشته باشد
    ایا میتوانم با قولنامه سرقفلی را انتقال دهم و یک وکالت به فرزندانم بدهم تا بعداز فوت من با پرداخت هزینه ها(مالیات و حق مالکانه و ..)انتقال سند انجام دهند؟

  • محمد
    پاسخ فوریه 20, 2021 در 9:35 ق.ظ

    با سلام
    بنده یکسال پیش مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان در ازای سند رهنی به یک نفر دادم. قرار شد ماهیانه با پولم کار کنه و به بنده سود بده. مدت رهن یکسال بود. ولی ایشان به تعهدات خود عمل نکردند و بنده بعد از یکسال و در موعد سررسید سند رهنی، روی سند اجرائیه گرفتم. موردی که هست اینه که سند صلحی بوده و در شرط اومده که مصالح مادم الحیوه خود، حق فسخ این صلح را دارد؛ یعنی ملک از پدر ایشون صلح شده.
    در زمان انعقاد سند رهنی، فقط شخصی که در حال حاضر سند به نامش هست (متصالح)، در دفترخانه حضور پیدا کرد و سند در رهن بنده قرار گرفت (به صورت رسمی و ثبت در سامانه ثبت اسناد ssaa.ir)؛ الان ظاهرا میخوان پول رو ندن و کلاه برداری کردن (یعنی پدر و دختر هم دست هستند)؛ پدرش اومده ادعا کرده که سند صلحی بوده و چرا در رهن قرار گرفته!
    من میخوام بدونم این وسط تکلیف من چی میشه؟ آیا پدرش میتونه الان که سند در رهن قرار گرفته، بیاد و سند رو فسخ کنه؟ آیا دفترخونه مرتکب تخلف شده که سند صلحی رو در رهن قرار داده؟ بدون اینکه مصالح اطلاعی داشته باشه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

  • ریحانه
    پاسخ مارس 13, 2021 در 8:41 ق.ظ

    با سلام
    می خواستم بدونم ما یه خونه داریم که پدرم بین من و برادر و مادرم هر کدوم به اندازه دو دانگ سند عمرایی زدن و الان زمین پشت این خونه رو که به نام پدرم هست میخواهیم با این ۳تا سند دو دانگی ،تجمیع کنیم،چطور میشه اینکار رو انجام داد و آیا باید اسناد ما ابطال بشه و دوباره به اسم پدر بشه یا سند زمین پشت باید به اسم ما سه تا بشه،آیا راه دیگه ای وجود داره که در کار تسریع بشه؟

  • صدف علیمردانی
    پاسخ ژوئن 24, 2021 در 7:15 ب.ظ

    دو دانگ ملک مشاعی را از طریق انتقال اجرایی خریداری کردم. این دو دانگ را مادر به دخترش صلح خیاری کرده بود. و بنده مشاع ۴ دانگ آن بودم و طی دادخواست افراز یا فروش ملک مشاع در مزایده آن را خریداری کردم. آیا با انتقال اجرایی هنوز مادر می تواند ادعای منافع مادام العمر بکند. تکلیف خریدار چیست

  • صدف علیمردانی
    پاسخ ژوئن 24, 2021 در 7:16 ب.ظ

    حالتان خوبه

  • صدف علیمردانی
    پاسخ ژوئن 24, 2021 در 7:16 ب.ظ

    سؤال بنده را پاسخ ندادید و فقط می گویید که سؤالم تکراری است

  • hasan hazrati
    پاسخ سپتامبر 24, 2021 در 11:06 ب.ظ

    باسلام باعرض پوزش ” متن یک فقره قرارداد صلح عمری را باحذف اسامی و هویت ذینفعان و ملک ومنطقه تقدیم میدارم. البته متصالح باسواستفاده از اعتماد بویژه بیسوادی وراث امضاکننده به بهانه اخذ وکالت از آنها قراردادصلح عمری نیز اخذ کرده است.
    متن بادستخط متصالح نوشته شده و در خارج از دفترخانه

    مصالح کنندگان آقایان و خانمها … ( البته ۲ نفر از وراث امضا نکرده است.)
    متصالح آقای…
    موضوع صلح : تمامی ششدانگ زمین مزروعی معروف به… و به مساحت… واقع در … و با مشخصات… ///
    زمین مذکور که در حال حاضر از طرف … تصرف شده است اگر متصالح بااخذ وکالت از وراث مرحوم … بتواند باهزینه خودش از طریق دادگاه از متصرف خلع ید کند وراث اذعان کردند زمین موردبحث به شخص متصالح تعلق می گیرد و هیچ یک از وراث فوق الذکر حق دخالت نداشته و نخواهند داشت . توضیح اینکه منافع تابع عین و متعلق به متصالح بوده( مالک عین ) یا قایم مقام قانونی آن زمین خواهد بود و کلیه شرایط عقد صلح عقد ( دو واژه ناخواناست ) و طرفین کلیه خیارات خصوصا خیار عین از خودشان ساقط کردند.
    توجه : چند نفر از وراث امضا نکرده است .
    فامیل همگی یکی است . از ۲ نفر شاهد یکی برادر آقای متصالح است. دادگاه زمین مذکور را به وکیل وراث یا باصطلاح به متصالح تحویل داده است
    اکنون مصالح کنندگان مدعی اند اقای متصالح تدلیس نموده است . لطفا بفرمایید وراث قانونا میتوانند این صلح نامه عمری را باطل کنند . باتشکر یکی از وراث که امضا نکرده است

  • مهران
    پاسخ ژانویه 19, 2022 در 5:08 ق.ظ

    سلام مادرم ملک خودش را بصورت صلح عمری بین دو فرزندش بنام کرده به صورت سند تک برگ ولی در صلح نامه و سند عبارت (چنانچه در زمان حیات مصالح نامبرده مال الصلح را به متصالح رد کندعقد صلح منفسخ و مورد مصالحه به مالکیت مصالح ابقا می گردد ) درج شده آیا مادرم می تواند بدون حضور فرزندانش در دفاتر ثبت ملک مذکور را به نام خودش یا شخص ثالث در آورد؟

  • مریم محسنی زاده
    پاسخ مارس 30, 2022 در 5:05 ب.ظ

    خانه ششدانگی که سه دنگ به اسم پدر و سه دنگ به اسم مادر هست. پدر سدنگ را به اسم برادرم و مادرم سه دنگ دیگر را به اسم من صلح عمری کردند . حالا که پدر فوت شدن ولی مادر در قید حیات هستن، متوجه شدیم که پدر سه سال بعد از صلح بدون اطلاع مادرم صلح را فسخ کردند، در هر دو سندی که دست من و برادرم هست این نوشته شده.آیا پدر می تونستن بدون اطلاع مادرم اینکار را بکنند؟ و آیا هنوز من حقی در این سه دنگ دارم؟

  • محمد
    پاسخ اکتبر 16, 2022 در 11:46 ق.ظ

    با سلام دورد پدر من دو ملک داشته بین من و داداشم فروشنامه چی عمرائی داد یعنی این ملک را به مبلغ ۹۰ میلیون بصورت عمرائی بفروختم به محمد
    ولی تا زنده هست منافع در اختیارش باشه ایا الان میتونه ادعا کن پولی دریافت کنم یا فسخ کنم با تشکر

  • مهردادمحمدی
    پاسخ نوامبر 18, 2022 در 11:01 ب.ظ

    سلام ملکی با سند ۳دانگ برای دونفر نصف نصف هر دو نفر مالک به مادرم صلح عمرا کرده اند در دفترخانه رسمی بدون حق فسخ در ضمن این دو نفر فرزند ندارن ایا امکان شکایت در چه صورت از طرف وراث برادر خواهر طرفین به جهت فسخ این قرارداد امکان دارد یا خیر . این قرارداد که رسمی تنظیم شده امکان فسخ در چه شرایطی چگونه امکان دارد .در ضمن هر دو زن و شوهر بی سواد هستن اما به خواست خودشون بدون هیچ شرطی فقط جهت اینکه به وراث سهمی نرسد این کارو کردن.

  • مهرداد
    پاسخ نوامبر 18, 2022 در 11:01 ب.ظ

    سلام ملکی با سند ۳دانگ برای دونفر نصف نصف هر دو نفر مالک به مادرم صلح عمرا کرده اند در دفترخانه رسمی بدون حق فسخ در ضمن این دو نفر فرزند ندارن ایا امکان شکایت در چه صورت از طرف وراث برادر خواهر طرفین به جهت فسخ این قرارداد امکان دارد یا خیر . این قرارداد که رسمی تنظیم شده امکان فسخ در چه شرایطی چگونه امکان دارد .در ضمن هر دو زن و شوهر بی سواد هستن اما به خواست خودشون بدون هیچ شرطی فقط جهت اینکه به وراث سهمی نرسد این کارو کردن.

  • رضا مازیار
    پاسخ نوامبر 20, 2022 در 8:36 ب.ظ

    باسلام. .همسرم اموالش رو بنامم صلح کنه بدون حق فسخ..آیا تازمانی که زنده است ..مثلا خانواده اش رایش روبزنن وبخواد فسخ کنه امکان پذیره یا خیر؟آیا بنده میتونم سند بنام خودم بگیرم؟آیا ماشین هم میشه صلح کرد؟

  • ذاکری فر
    پاسخ دسامبر 29, 2022 در 8:28 ب.ظ

    با سلام ، پدر من منزل خود را بنام برادرم صلح عمری به شرط فسخ نموده ، با توجه به طلب مهریه همسر برادرم ، آیا خانه قابل توقیف هست یا خیر

  • رضا زمانی
    پاسخ آوریل 5, 2023 در 6:52 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    آیا صلح عمری حتما باید در دفترخانه ثبت بشه یا همون نوشته با امضای طرفین و شهود کفایت می کنه. و سوال دوم اینکه سهام و کلیه امتیازات کد بورسی رو صبح عمری نمود؟
    ممنون از پاسخ گویی تون

  • امیر محسن کفایتی
    پاسخ آوریل 18, 2023 در 11:32 ق.ظ

    در سند صلح اموال غیر منقول متن ذیل نگارش شده است . متن شرط: اختیار فسخ و منافع و حق السکن مورد مصالحه جزئاویاکلا مادام الحیوة مصالح اختصاص به خودمصالح داردوپس ازفوت تابع ملک است وموروثی نمیباشدوبرای فسخ موردمصالحه نیازی به حضورمتصالح نمیباشد.
    سوال این است :
    ۱- اگر متصالح زودتر از مصالح فوت کند این سند باطل است .
    ۲- منظور جمله پس از فوت تابع ملک است و موروثی نمیباشد. چه است .

  • رضا ايماني
    پاسخ آگوست 10, 2023 در 10:16 ب.ظ

    با سلام و احترام
    سوالي داشتم ممنون ازاينكه خوانده وجواب ميدهيد
    پدرم قبل از فوت به اجبار مادر و سه برادرم مالكيت آپارتمان خود را به نام مادرم صلح عمري نمود وبنده و۵خواهر و بادر ديگر بعد از فوت پدر متوجه موضوع شديم ضمنا پدر حدود ۲۵سال بيماري پاركينسون داشته و در چند سال اخير هم درگير بيماري آلزايمر نيز بوده
    حال با شهادت بادو برادر متوفي(عموها)ميتوان صلح عمري را ابطال نمود؟

  • آرش محمد علی خانی
    پاسخ آگوست 26, 2023 در 12:08 ق.ظ

    با سلام
    در یک صلح عمری حق فسخ برای مصالح وجود دارد.در صورت فروش ملک توسط متصالح به غیر.و سپس اعمال حق فسخ توسط مصالح نسبت به صلح،وضعیت معامله دوم چگونه است؟

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما