کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

خانه > خانواده  > نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم | موسسه حقوقی |مواد مخدر | معتاد | اعتیاد | شیشه | کراک | طلاق

با شما همراه هستیم با ادامه مطلب معتاد کیست و عوارض مواد مخدر  و نگاه قانون به فرد معتاد، مجازات افراد و نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم را بررسی میکنیم با ما همراه باشید .

پس این نوع قانون ها باعث می شود که فرد پس از یک یا دو بار دستگیری به قوانین ، آگاهی پیدا کند و برای خود برنامه‌ریزی کند که هیچگاه از یک وزن خاصی بیشتر مواد به همراه نداشته باشد که اگر احیاناً دوباره دستگیر شد به همان مقدار جریمه و سپس آزاد شود . پس این قوانین کارساز و مشکل گشا نیستند ؟! آیا نباید پس از چند بار دستگیری تفاوتی در اعمال قانون در خصوص این افراد ایجاد شود؟ 

این امر مستلزم انگشت‌نگاری از تمام افرادی است که در این خصوص دستگیر می‌شوند که اجرا نمی شود .  تمامی کلانتری ها باید بتوانند از این افراد انگشت نگاری کنند . اما نمی‌توانند چون تجهیزات لازم را ندارد و از آن هم مهمتر اینکه چنین ابلاغی هم برایشان نیست . به همین دلیل که شاهدیم افزار فردی در هر بار دستگیری با بهانه عدم داشتن کارت شناسایی ، هر بار خود را به یک نام و آدرس دیگری معرفی می کند و به همین دلیل سابقه برای فرد ایجاد نمی شود .

مگر آنکه مامور دو بار و یا گاهی چند بار فردی را دستگیر کند و در این صورت بتواند او را شناسایی و سابقه را گزارش کند .

این ساختار مستلزم و انطباق دهی مجرمان با قانون از قدیم الایام بوده و تنها مربوط به جامعه ما نیز نمی شود ، منتها ما اگر این امکانات را داشته باشیم از فردی دستگیر شده که جرم مشهود است انگشت نگاری شود که اگر این فرد چند وقت بعد و یا حتی در شهر دیگری به همین جرم دستگیر شد ، مشخص شود که چه سوابقی دارد آن وقت است که برخورد با او تفاوت می‌کند . پس می‌بینیم که آن نگاه دوگانه باز هم خود را نشان می‌دهد از منظر جرم باید برخوردی سخت داشت .

مثلاً در کشورهای عربی برای مواد مخدر در وزن کم ، مجازاتی حدود ۱۰ یا ۱۵ سال حبس را در نظر گرفته اند . اما اینجا ۱۰ یا ۱۵ سال حبس برای وزنهای بالاست . این قانون باعث می‌شود در آن کشورها توزیع کننده و معتاد بسیار بسیار کم باشد ، حتی گاهی  نمی توان در جامعه فرد معتادی دید . اما در کشور ما اینطور نیست . در جاهای مختلف می‌توانید توزیع کننده و مصرف کننده را ببینید ، بالای شهر و جنوب شهر فرقی ندارد .

آیا در مجازات فردی که به عمد برای ارتکاب جرم مواد مخدر مصرف می کند ، از لحاظ قانونی شیوه و قانون خاصی اعمال می شود؟

برای هر جرمی مجازاتی در حد (اخف ) و (اشد) وجود دارد که اعمال آن به عهده قاضی است . اما اینجا می‌خواهم تاثیر مواد مخدر و دخالت آن در جرم های دیگر را بگویم . در بسیاری از تصادف ها مشخص میشود که راننده خاطی ، مواد مخدر خصوصاً از نوع صنعتی مصرف کرده است .

مثلا از بسیاری از تصادف هایی که منجر به ضرب و جرح شدید می‌شود ، راننده در حالت عادی نبوده است . به دلیل مصرف مواد مخدر و توهم ایجاد شده خیابان و بزرگراه را با هم اشتباه می گیرند و یا حتی گاهی با توهم محوطه رالی اتومبیل رانی با سرعت سرسام آوری حرکت می کند که منجر به تصادف می شود و متعاقب آن ، برخورد فیزیکی با راننده یا رانندگان مقابل و ضرب و جرح شدید ، گاهی چاقوکشی و گاهی قتل ؛ این ها همه مهم است : تصادف منجر به جرح ، ایراد صدمه بدنی عمدی ، ایراد ضرب با چاقو و همه جرم هستند همه اینها برمی‌گردد به مصرف مواد مخدر .

پس به همان دو نگاه برمیگردیم ؛ نگاه به معتاد و نگاه به مواد مخدر . معتاد نیازمند آن است که او را به جامعه برگردانیم و او را اجبار به ترک کنیم . از نظر مصرف کننده باید به عنوان مجرم و از نظر معتاد بودن باید به عنوان بیمار به به او بنگریم و این نگاه دوم و رفتار با بیمار است که باید بررسی شود و بهترین راه پیدا شود. چند وقت پیش یک قاضی برای مجازات یک فرد معتاد ، او را مجبور کرده بود که یک ماه در منزل ظرف بشوید.

هرچند این حکم نوعی ابدا بود اما باید محکومیت به اعتیاد هم اینگونه باشد یعنی باید فرد محکوم به انجام یکسری از کارها شود ، یا محکوم به حبس خانگی شود و … این را می توان با همکاری مددکاران با کلانتری محل انجام داد . خود خانواده ، مأمورهای کلانتری می‌شوند که در صورت تخطی فرد از حکم صادره مسئله را با تلفن زدن به کلانتری گزارش دهند . ما می توانیم فرد معتاد را در اتاق خودش حبس کنیم ، می‌توانیم ماموری به مهربانی مادر برای او بگماریم.

ما رئیس زندانی برای او میگذاریم به عنوان پدر. این برخوردهایی است که در این زندان مجازی می‌تواند موثر باشد ، چون با تماس با کلانتری حتما توسط فرد معمول دستگیر می شود او به این مسئله واقف است و ترس از تنبیه در اینجا موثر است .

 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، ترس از تنبیه

این اصل روانشناسی است که ترس از تنبیه اثر بیشتری از خودت تنبیه دارد ؟

این نوع برخورد نیازمند فرهنگ‌سازی است و در همه خانواده ها و برای همه نمی‌تواند اجرایی باشد! من می خواهم بگویم رفتارهایی را باید اعمال کرد . البته نه به طور مشابه برای همه ، برخی از خانواده‌ها از ما می‌خواهند که برخوردی متفاوت داشته باشیم و حکمی خاص اجرا شود . منظور ما خانواده‌های نیست که همه افراد آن معتادند چون در اینجا فرد مورد نظر را به چه کسی می توان سپرد ؟سپردن به هیچ !

پس باید بررسی کرد که چند نوع معتاد داریم و با بررسی این دسته بندی باید رفتار مناسب را پیدا کرد . این که عرض کردم برخوردها و رفتار های کوتاه مدت ، میان مدت ، بلند مدت ، نگاه‌های مختلفی به این موضوع است . این یعنی ما وقتی از کوتاه‌مدت شروع می کنیم و به میان مدت می‌رسیم خیلی از پایگاه ها و جایگاه هایمان را داشته باشیم . اعتماد چیزی نیست که یک روزه از بین برود .

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، طرح های شگفت انگیز دولت های خارجی

مثلا در چین طرحی اجرا شد که در پی آن دولت برای افراد معتاد مواد لازم را تهیه می‌کرد و بین آنها توزیع می‌کرد . اما خلوص ۱۰۰ درصد آن در طول زمان به صورت یک درصد یک درصد کم کرد تا اینکه آن را به صفر درصد رساند و بعد از مدتی به جای مواد مخدر شکلات و افراد مصرف کننده می داد و پس از مدتی با آنان گفتند این که شما می کشید شکلات است و اعتیاد تان از بین رفته است .

 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، مواد مخدر جدید و صنعتی

تفاوتی بین مصرف کنندگان مواد مخدر جدید و صنعتی در خصوص ارتکاب سرقت وجود دارد ؟

 

نه ! کراک نوع پیشرفته هروئین است . هر دو گروه برای تامین مالی به سرقت دست میزنند و به دنبال چیزی هستند که سریعتر به مواد تبدیل شود ؛ پول به مواد یا خودرو، ضبط خودرو و … .

 

 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، تاثیر خانواده

پس برای جلوگیری از بسیاری از جرایم باید اعتیاد را از بین برد فرشته نجات در اینجا کیست؟

 به طور کلی درخصوص جرم اعتیاد آنچه که می توان انجام داد این است که ما مقدار تقاضا را کم کنیم که البته کار سختی نیست و نیازمند کار زیربنایی هم نیست . برخی کارها در دست دولت است . چون نیازمند تدابیر خاص و انجام کارها و اعمال راه کارهای زیربنایی است . ولی در اینجا خانواده به عنوان کوچکترین عضو اجتماعی موثر است .

 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

 

اگر خانواده‌ها خودشان تربیت فرزندانشان را به عهده بگیرند و عملاً آن را به مدرسه و جامعه واگذار نکنند ، چون پدر و مادر علاوه بر اینکه وظیفه دارند از لحاظ مادی بسیاری از شرایط و آنچه نیازمند فرزندان است برای او مهیا کنند ، وظیفه تربیت خوب او را نیز برعهده دارند . می‌بینیم که بسیاری از پدر و مادرها می‌گویند که ما هزینه بسیاری پرداخت کرده‌ایم که فرزندمان را در یک مدرسه غیر انتفاعی ثبت نام کرده ایم.

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

این فرزند از صبح به مدرسه میرود ، ظهر ناهار را نیز آنجا صرف می کند و بعد از ظهر پس از گذراندن چند ساعت کلاس دیگر به خانه برمی‌گردد آنقدر خسته است که به اتاق خودش می رود. شب هم یا پدر و مادر رژیم دارند و یا فرزند میلی به غذا ندارد ، پس شاید اصلا اعضای خانواده یکدیگر را تا صبح روز بعد نبینند. ممکن است فرزندی پدرش را هر دو یا سه روز یکبار ببیند و این بسیار خطرناک است .

ما اگر در خانواده ها بتوانیم نقش نظارتی و حمایتی پدر و مادر را پررنگ کنیم و پدر و مادر هم به وظیفه خود که همان تربیت فرزند است به خوبی عمل کنند ، بسیاری از مشکل های جامعه را حل کرده ایم .

 

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، وظایف پدر و مادر

 

البته مادر همیشه نقش حمایتی دارد و از پدرها دیوی ساخته اند که فرزند را از پدر میترسانند که البته پس از مدتی هم این ترس از بین میرود . خانواده می‌تواند در اینکه نوجوان و جوانش را نسبت به مسائل بیدار کند و دوم اینکه نهی کند از اینکه چه کند و چه میکند بسیار نقش موثری داشته باشد اما وقتی اصلا نمی دانند که فرزند کجا می رود و اگر دیر به منزل برگشت یا از او سوالینمی شود که کجا بوده و یا اصلا نمی توانند از او بپرسند.

مادر هم که در اینجا نقش حمایتی دارد به سرعت به بیراهه می‌رود . باید توجه داشت که فرزند ، فرزند ماست و نه برده . باید دید دیدگاه او نسبت به اطراف چیست ؟ آیا از چنان دید بازی برخوردار است که راه را از بیراهه تشخیص دهد و خود را از نابهنجاری دور نگه دارد و یا ما باید او را امر و نهی کنیم ، البته نه نهی با کمربند . ما در روزگاری زندگی میکنیم که همه چیز از درون خانه مهیا می‌شود ، امور بانکی ، خرید ، ثبت نام دانشگاه و … .

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم ، نطارت بر فرزندان

پس امروز باید نظارت و ارتباطمان را نسبت به فرزندان به روز کنیم .جمله زیبایی در یک برنامه بود که ( رییس باش ولی ریاست نکن ) این رییس بودن یعنی اطرافیان بدانند که پدر خانواده رییس است . ولی ریاست کردن درایت میخواهد که هم رییس باشد و هم ریاست نکند و همه چیز بر اساس برنامه ریزی آن رییس – پدر – پیش برود .

پس خانواده میتواند با نقش نظارتی به روز بر فرزندش نظارت کند و او را نهی کند ، نهی بیداری، آن موقع است که میتوانیم به طریق خانواده به نتایج بهتر دست یابیم .

نقش خانواده در تربیت فرزندان سالم

در این صورت خانواده میتواند با اعمال این اصل ، فرزند معتادش را نیز نجات دهد؟

بله ؛ با یک برخورد مناسب میتواند فرزندش را سوق دهد به این که اصلاح شود . من خودم در اطرافیانم ۲ بار این کار را کرده ام و نتیجه مثبت را هم گرفته ام .

 

برداشت شده از مجموعه مقالات دکتر اسماعیلی ، مدیر عامل موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد *

در صورتی که در مورد این مطلب هرگونه سوالی دارید ، وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد ، آماده ی پاسخگویی به شما هستند ، لطفا با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما