وکیل ملکی
وکیل ملکی
🔹 اراضی زراعی و باغ ها (۱) ، وکیل مشاوره حقوقی
یکی از مصادیق تغییر کاربری در اراضی کشاورزی، محوطه سازی میباشد. حال چنانچه جهاد کشاورزی، مجوز محوطه سازی داده باشد، شهرداری میتواند راجع به احداث بنا با مالک توافق نماید؟ یا جهت احداث بنا میبایست مجددا از جهاد، مجوز اخذ شود؟
جواب
به دلایل ذیل نیاز به اذن مجدد نیست دلایل عبارتند از:
۱. قانونگذار در مقام بیان بوده است مثلا در بند ۲ دستورالعمل تعیین مصادیق تغییر کاربری غیر مجاز موضوع ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب ۱/ ۸/ ۱۳۸۵ موضوع تصویب نامه هیات وزیران در ۱۹/ ۴/ ۱۳۸۶ به شماره ۵۹۸۷۹/ ت ۲۷۱۱۰ ه تصریح شده که تغییر هر یک از فعالیت ها و طرح های موضوع تبصره ۴ الحاقی به ماده یک قانون به خارج از مصادیق و ضوابط تبصره مذکور بدون اخذ مجوز از کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون تغییر کاربری غیر مجاز تلقی می گردد اما در مورد مصادیق ذکر شده در بند ۱ این امر غیر مجاز تلقی نشده است و تصریحی در این رابطه وجود ندارد.
۲. تفسیر مضیق قوانین کیفری و تفسیر به نفع متهم و اصل برائت اقتضای عدم اخذ اذن مجدد دارد.
۳. اصل بر عدم شرطیت اذن است.
۴. وقتی که جهاد کشاورزی اذن هایی مثل محوطه سازی و دیوار کشی صادر می نماید (قابلیت کشاورزی) به عنوان یکی از مولفه های اراضی زراعی و باغ ها معمولا از بین می رود و با از بین رفتن این عنصر و رکن اساسی زمین مذکور از شمول قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها خارج می گردد.
سوال
عوارض تجویز ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری در هیات تخصصی مصوبه شهر فردانبه ابطال نشد. در مصوبه مذکور، اخذ مبلغ ۴۰ درصد ارزش افزوده آمده است آیا ۴۰ درصد قانونی است؟ مستندات این موضوع کدام قانون است؟
جواب
اخذ اصل عوارض تغییر کاربری به ثورت اشاره ای در قانون شوراهای آموزش وپرورش و قوانین بودجه ای سنواتی و قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت آمده است اما میزان آن فاقد مستند قانونی بوده و تحت قانون کلی اختیارات شوراها در تصویب عوارض ارزش افزوده هست که متاسفانه سلیقه ای میباشد.
برای دریافت وکیل مشاوره حقوقی با ما در تماس باشید.
سوال
قطعه زمینی به آقای الف واگذارگردیده دربرگه واگذاری فرد حق تبدیل و تفکیک و افراز به قطعات کوچکتر نداشته است. پس ازفروش به سه قطعه تفکیک، و شهرداری به صورت غیرقانونی جواز ساخت را صادرکرده است. باتوجه به اینکه قطعه جنوبی از سه قطعه که جواز غیرقانونی اخذ کرده موجب افت ساختمان سمت شرقی شده وحتی پنجره های آن البته به صورت مات و ثابت به حیاط ساختمان شرقی مشرف می باشد. آیا افت ساختمان و خسارات وارده توسط مالک متضرر قابل مطالبه است؟ به فرض قابل مطالبه بودن، دعوی باید درچه مرجعی دیوان عدالت یادادگاه عمومی اقامه شود؟ بااین فرض، خوانده باید شهرداری باشد یا مالک ساختمان احداث شده؟ زیرا به صورت غیرقانونی جواز صادر گردیده است.
جواب
در مانحن فیه می توان دادخواست ابطال پروانه به دیوان عدالت اداری داده شود.
دعوای مطالبه خسارت از نظر بنده منتج به نتیجه نخواهد شد زیرا فاقد عنصر فعل غیر مجاز در ارکان مسئولیت مدنی است. اگر پروانه ابطال گردد و به عبارتی تخلف شهرداری در صدور پروانه احراز گردد امکان طرح دعوای مطالبه خسارت به جهت افت قیمت ملک با جلب نظر کارشناسی می باشد که باید در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک دادخواست داده شود و طرف دعوی بهتر است هم شهرداری و هم مالک قرار بگیرد.
سوال
اگر ملکی قدیمی باشد و در زمان دریافت پروانه به تایید مهندسی نرسیده باشد ولی بعد ۲۰ یا ۳۰ سال جهت دریافت پایان کار مراجعه کند، با توجه به اینکه ممکن است ساختمان از پایداری لازم برخوردار نباشد، آیا می توانیم بدون دریافت استحکام بنا (با توجه به اینکه مالک مدعی است پروانه بدون هیچ مهندس ناظری صادر شده و شهرداری موظف هست پایانکار را حتی بعد سال ها صادر کند) پایان کار صادر کنیم؟
جواب
صدور پایانکار باید وفق قانون حاکم بر زمان صدور پایانکار باشد. اگر شهروند غیر از این مدعی است ارشاد به طرح دعوای الزام به صدور پایانکار بدون دریافت استحکام بنا گردد که نتیجه آن مستبعد است.
برای دریافت وکیل متخصص ملکی با ما در تماس باشید.
سوال :
با سلام
آپارتمان ما شامل سه طبقه و یک پارکینگ هست که طبقه اول و سوم متعلق به یک نفر و طبقه دوم نیز متعلق به ما میباشد. در سند ما هیچ اشاره ای به پارکینگ نشده و تنها مشخصات واحد خودمان آورده شده است. حال صاحبخانه آن دو واحد دیگر تصمیم به تغییر کاربری پارکینگ به واحد مسکونی و سکونت در آن را دارد. آیا اجازه این کار را دارد یا خیر؟ چطور میتوان از این کار ایشان جلوگیری کرد؟ صورتمجلس تفکیکی آپارتمان را از کجا میتوان بدست آورد؟
جواب :
سلام و درود بر شما
با عنایت به اینکه فضاى پاركينگ جزومشاعات است وحق استفاده باصاحب پاركينگ است وصرفاًجهت پارك وسيله ميباشدوساخت آن واستفاده به روش ديگرغيرقانونى و خلاف مقررات است لذا جلوگيرى از این اقدام ازطريق اطلاع به شهردارى بعمل می آید تا دستورات لازم برای ممانعت از آن انجام گیرد.
موید باشید
موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد
وکیل مشکلات ملکی
سوال
قصد تفکیک ملک خود را دارم، که بخشی از آن مدرسه و بخشی هم مسجد می باشد به شهرداری مراجعه کردم و گفتم که بابت زمین مدرسه و مسجد حدود پنج هزار متر بهای خدمات عمومی از ملک پرداخت شده و در دو هزار و خورده ای دیگر شهرداری سهم نداشته لذا تقاضای تفکیک آن را دارم. ولی شهرداری می گوید مالک مدرسه آموزش و پرورش و مسجد اوقاف است و به ما ارتباطی ندارد و سهم ما یعنی شهرداری محفوظ است. آیا ادعای شهرداری صحیح است؟
جواب
مسلما این موارد خدمات عمومی هست و اینکه مالک فعلی آن چه ارگانی شده ارتباطی به مالک ندارد مهم این است که از مالکیت وی قدرالسهم و سرانه خدمات عمومی کاسته شده است. حال مالک بعدی هر ارگانی می خواهد باشد مهم برای قانونگذار تأمین سهم خدمات عمومی بوده است که در مانحن فیه محقق است. البته در خصوص موضوع اگر شهرداری این موضوع را مورد پذیرش قرار نمی دهد تنها راه اعتراض به تصمیم شهرداری در اختصاص قدرالسهم جدید در دیوان عدالت اداری است. البته به شرطی که در شعبه ای نرود که مسلک او طرفداری از شهرداری باشد.
در صورت نیاز به وکیل شهرداری با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید..
اگر یک واحد تجاری به دو واحد تبدیل شود مابه التفاوت عوارض برای هر دو گرفتن درست است؟
جواب
تبدیل واحد عوارض مستقل دارد که در دیوان عدالت اداری قانونی شناخته شده و اخذ مابه التفاوت فاقد محمل قانونی است.
سوال
یکی از مغازه دارهای محل ما، سایه بانی بصورت شیروانی جلوی مغازه خودش نصب کرده که سه مترفضای پیاده رو را گرفته، ما معترض شدیم ولی شهرداری میگوید کارش غیرقانونی نیست؟ آیا صحت دارد؟ البته پایه های این سایه بان هم در پیاده رو هست.
جواب
اقدام مذکور غیر قانونی بوده و تجاوز به اموال عمومی می باشد و موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات بخش تعزیرات است وجود پایه ها در معبر نیز مصداق بارز سد معبر است. عدم انجام تکلیف از سوی شهرداری را به نهادهای زیر گزارش دهید: دادستان، بازرسی استانداری، اداره کل بازرسی استان در سامانه رسیدگی به شکایات.
وکیل ساختمانی
سوال
در خصوص اینکه گفته می شود آیین نامه ارزش معاملاتی عطف بماسبق نمیشود حال اگر آیین نامه ارزش معاملاتی به هر سبب ابطال شود و جریمه متعلقه به شخص دارای تخلف ساختمانی کأن لم یکن شود تکلیف تخلفاتی که مبنایی برای جریمه آنها وجود ندارد چیست به عبارتی آیا شهرداری نمی تواند آیین نامه ای را برای سال گذشته خود که آیین نامه اش ابطال شده وضع و اجرا نماید؟ اگر از آیین نامه سالهای قبل نمی تواند برای تخلفات موضوع ابطال آیین نامه استفاده نماید در این صورت تخلفات ساختمانی بدون ضمانت اجرا می ماند.
جواب
تصویب آیین نامه هرساله صورت نمی گیرد و در صورت ابطال آیین نامه به هر دلیل آیین نامه تبصره ۱۱ ماده صد سابق معتبر خواهد بود.
برای دریافت وکیل مشکلات ملکی با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید.
آیا می دانید؟!
نکات مهم خرید ملک پس از تنظیم سند مبایعه نامه چیست؟!
۱-بر اساس قرارداد و در تاریخ مقرر در دفترخانه ای که جهت تنظیم سند با فروشنده توافق نموده اید به همراه چک رمز دار الباقی ثمن معامله حاضر شوید.
۲- در صورت عدم حضور فروشنده در تاریخ مقرر، حتما از سر دفتر، گواهی حضور خود و عدم حضور فروشنده را مطالبه نمایید.
۳- چنانچه فروشنده هستید، فراموش نکنید که حضور شما در روز مقرر برای تنظیم سند کافی نیست و می بایست در روز مقرر، استعلامات لازم را جهت انتقال سند انجام داده باشید.
۴- چنانچه خریدار هستید، فراموش نکنید که حضور شما بدون همراه داشتن تتمه ثمن معامله، در حکم عدم حضور شماست.
همچنین بخوانید : شناسنامه فنی ملکی ساختمان چیست
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با ما در تماس باشیدو یا در صفحه مشاوره حقوقی سوالات خود را عنوان کنید.
برای اطلاعات بیشتر و یا نیاز به وکیل ملکی با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید
در صورت نیاز به وکیل ملکی با موسسه حقوقی در تماس باشید.
سوال
اگر ساختمانی دارای مالکان مشاعی باشد، شکایت به دیوان مستلزم شکایت تمام مالکان است؟
جواب
نه لزومی به شکایت تمام مالکان مشاعی نیست و شکایت یک مالک به عنوان ذی نفع کفایت می کند.
برای دریافت وکیل ساختمانی با ما در تماس باشید.
همچنین بخوانید : ضم امین چیست و در چه مواردی تعیین میشود
نویسنده : امید محمدی
این مطلب در طول زمان بروزرسانی میشود بنابراین این برگه را ذخیره کنید تا در صورت بروزرسانی از آخرین سوالات مربوط به برگه وکیل ملکی در اطلاع باشید.
برای اطلاعات بیشتر و یا نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید.