کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

معامله نسبت به مال موضوع ایفا ناروا

خانه > دعاوی حقوقی  > معامله نسبت به مال موضوع ایفا ناروا

معامله نسبت به مال موضوع ایفا ناروا

معامله نسبت به مال موضوع ایفا ناروا

معامله نسبت به مال موضوع ایفا ناروا:

۱٫ زمانی که مؤدی اولیه مال را انتقال دهد که در این صورت عالم باشد و جاهل باشد معامله نسبت به مال غیر بوده و فضولی است. در نتیجه معامله غیربافذ می باشد. (ماده ۳۰۴ )
۲٫ زمانی که مؤدی دهنده بعد از ایفای ناروا، مال را انتقال دهد که در این صورت اگر مؤدی جاهل به ایفای ناروا باشد یعنی تصور کند که مال متعلق به مؤدی الیه (غیر) است در صورتی که واقعاً برای خودش است در این صورت معامله مؤدی فضولی و غیرنافذ می باشد. زیرا قصد معامله فضولی را داشته است و نیاز به تنفیذ خودش دارد.
(ماده ۲۵۵ قانون مدنی) اما اگر عالم به ایفا ناروا باشد قصدش معامله فضولی نمی باشد و مال نیز متعلق به خودش است. در نتیجه معامله صحیح است. (ماده ۲۵۵) (عالم است که مال را به ناروا داده)

لطفا در صورت نیاز به مشاوره حقوقی  به صفحه مشاوره حقوقی مراجعه کنید و یا در صورت سوال با ما در تماس باشید.

اداره مال غیر (ماده ۳۰۶)

برای اینکه شخصی بتواند مال دیگری را اداره کند و سپس به مالک رجوع کند نیاز به ۴ شرط می باشد که باید با هم وجود داشته باشد که این شروط عبارتند از؛ (همگی باید با هم وجود داشته باشند)
الف) عدم توانایی مالک در اداره مال: مدیر زمانی می تواند مال دیگری را اداره کند که مالک به هر دلیلی از جمله غیبت حجر، بیماری یا کهولت سن و غیره توانایی اداره مال را نداشته باشد. (ماده ۳۰۶)
ب) عدم دسترسی به مالک برای اذن گرفتن: اگر مدیر بتواند از مالک اذن بگیرد، ولی این کار را انجام ندهد عمل او اداره نمی باشد بلکه غاصب می باشد.

نویسنده : لیلا عبادی

لطفا در صورت سوال  در مورد این مطلب و یا نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما