روش های جدید سرقت
نقش اعتماد
روش های جدید سرقت : در ادامه موضوع سرقت ، پای صحبت آقای اسماعیلی بازپرس ویژه دادسرای رسالت رسیدیم تاهمراه با شما به بازخوانی پرونده هایی بپردازیم که دلیل اصلی وقوع سرقت در آنها، اعتماد است . با این سوال شروع میکنیم که :
آیا سارق باعث جلب اعتماد طرف مقابل می شود و یا خود فرد زمینه این اعتماد را به وجود می آورد؟
در بیشتر موارد افراد مالباخته خودشان موقعیت و شرایط جلب اعتماد را برای سارق به وجود میآورند ، یعنی این که به ندرت سرقتی انجام میشود که سارق خود به دنبال جلب اعتماد باشد ، در این مورد نیز وقتی بیشتر تحقیق و جستجو کنیم ،درمییابیم که باز هم موقعیت و شرایطی از طرف خود فرد مقابل به وجود آمده که سارق توانسته دست به سرقت بزند.
روش های جدید سرقت اعتماد سازی سارق
یعنی اینکه تا موقعیتی مناسب بوجود میاید سارق سعی و تلاشی برای اعتمادسازی نمیکند؟
سارق همیشه سعی میکند که در هنگام سرقت کسی او را نبیند ،مگر اینکه دسترسی به اموال مورد نظر به هیچ وجه امکان پذیر نباشد ،یعنی اینکه اموال در جایی باشند که او مجبور باشد برای سرقت آنها با صاحب اموال روبهرو شود . در اینجا به جز موارد کیف قاپی و جیب بری ، او باید حتی برای دقایقی نیز بافردموردنظر صحبت کند و اعتماد او را نسبت به خود جلب کند تا در موقعیتی مناسب بتواند دست به سرقت بزند .در این مواقع فرد مورد نظر با رفتاری که دارد به سارق نشان می دهد که آیا فردی سادهلوح است یا خیر؟
لطفاً اگر امکان دارد چند مثال بیاورید ، روش های جدید سرقت
یکی از پرونده های سرقت که سال گذشته به آن رسیدگی کردم دارای ۴۳ شاکی بود .سارق در تمام سرقت هایش با مالباخته ها روبهرو شده و به سادگی طلا و جواهرات و پول آنها را به سرقت برده بود .در اعترافات خود گفت که با موتورسیکلت در کوچه ها دور می زده و در جایی که چند زن دور هم جمع شده بودند به بهانه اینکه به دنبال آدرس میگردد جلو می رفته و به صحبتهای آنها گوش می کرده است.
روش های جدید سرقت ، سرقت طلا
در این حین زن هایی که طلای زیادی همراه داشتند را شناسایی می کرده و از محل دور می شده و پس از چند روز با نقشه سرقت ، دوباره به آن مکان مراجعه میکرده است.در بسیاری از موارد سارق وقتی که افرادی را که دنبال گرفتن وام برای خرید مسکن بودند را شناسایی می کرده به عنوان نماینده تعاونی مسکن یا نماینده ای از محل کار همسر آن فرد به در خانه آنها می رفته است.
پس از معرفی خود به عنوان یک نماینده و عنوان کردن این موضوع که همکارش که بازپرس اصلی است پس از چند لحظه دیگر می رسد و می خواهد که با بررسی وضع زندگی آنها پرداخت وام را تایید کند از خانم صاحبخانه درخواست می کرده طلا و جواهرات و اشیای با ارزش و قیمتی خود را مخفی کند تا موجب عدم پرداخت وام به آنها نشود .
وارد منزل می شده و در هنگامی که آن خانم سرگرم مخفی کردن اشیا قیمتی و طلا و پول های خود بوده و به او کمک می کرده و در موقعیتی مناسب آنها را به سرقت می برده و یا اینکه به بهانه سردرد و اینکه مقداری آب برای خوردن قرص نیاز دارد، او را برای لحظه ای از اتاق خارج می کرده تا بتواند اموال مدل مورد نظر را به سرقت ببرد.در تمام موارد سرقت ، مالباخته ها به سارق اعتماد کرده بودند که دلیل اصلی آن سادهلوحی خودشان بوده است.
روش های جدید سرقت ، عدم دریافت کارت شناسایی
به گفته سارق ، در هیچ یک از موارد سرقتش کسی از او کارت شناسایی نخواسته است و حتی در مواردی که او خواسته طلاها را به او بدهند تا آنها را مخفی کند ، آن فرد به راحتی طلا و پول هایش را به او داده و حتی اگر مقداری پول یا طلا در جای دیگری هم داشته ، آورده بود و در دست سارق گذاشته است.
روش های جدید سرقت ، سرقت مصالح ساختمانی
در مواردی هم سرقت مصالح ساختمانی توسط کارگران ساختمان انجام میشود. اگر کارفرما یا مالک ساختمان به مقدار مصالح خریداری شده و مصرف شده توجهی نداشته باشند ، ممکن است کارگرها از آن مساله سرقت کنند . برای مثال کارگر ساختمانی که شبها برای مراقبت از مصالح در ساختمان در حال احداث می مانده خودش چند شاخه تیرآهن از آنجا سرقت کرده بود که پس از چندین بار سرقت ، کارفرما متوجه میشود که مقدار تیرآهن مصرف شده در ساختمان کمتر از مقدار باقیمانده از تیرآهنهای خریداری شده است .
با مظنون شدن به آن کارگر از او شکایت میکند و در بازجویی ها معلوم شد که کارگر به همراه همدستانش چندین بار از تیرآهن های خریدار شده خریداری شده سرقت کرده است.
روش های جدید سرقت
لطفا در خصوص موردی که فرمودید سارق باعث جلب اعتماد می شود که باز هم سبب اصلی سرقت فرد مالباخته بوده است صحبت کنید :
در این مورد البته باید گفت که همیشه سرقت از فرد مقابل صورت نمیگیرد .گاهی او باعث میشود ، که سارق در جای دیگری دست به سرقت بزند ولی به نحوی از او استفاده کند – پرونده ای بود که از آشنایی و دوستی دو خانم در قطار شروع شده بود . خانم جوانی که کارمند یک شرکت تولید و پخش سمعک در تهران بود ،قبل از عید برای دیدن خواهرش در کرمان ، با قطار عازم آن شهر میشود . در کوپه قطار با خانم دیگری آشنا می شود که خود را پرستار کودک و پرستار یکی از بیمارستان های تهران معرفی می کند. در طول سفر ، آنها در مورد شغل و خانواده هایشان با هم صحبت میکنند و چنان با هم صمیمی میشوند که آدرس و تلفن منزل و محل کار یکدیگر را میگیرند .
روش های جدید سرقت ، سارقین طلا
خانم پرستار چندین بار ابراز امیدواری به پایبندی به این دوستی می کند. مدتی بعد از آن آشنایی اولیه روزی پرستار با آن کارمند شرکت تماس می گیرد و از او تقاضای کمک میکند.او میگوید که قصد دارد طلاهایش را بفروشد ولی طوری که همسرش متوجه نشود و به همین دلیل به دنبال فرد مطمئن برای این کار می گردد .
کارمند شرکت یکی از همکارانش را که کارهای پستی شرکت را انجام می داده و در کار خرید و فروش طلا بوده را معرفی میکند. روز بعد پرستار طلاها را به خانم کارمند می دهد و او آنها را به همکار خود می فروشد و پولشان را به پرستار میدهد.طلاها کاغذ خرید نداشتند. به گفته پرستار این طلاها به عنوان هدیه های سر عقد و یا خرید عروسی اش بودهاند . کارمند با زن پرستار طلاها را وزن می کنند و کارمند رسیدی به عنوان وجه طلای فروخته شده با وزن از پرستار می گیرد .
چند روز بعد با شکایت یک خانم، پرستار به عنوان مظنون به سرقت دستگیر می شود و با اعترافاتش و معرفی آن فرد هم کار به عنوان همدست ،کارمند نیز دستگیر شده و در بازجویی و از آنها معلوم میشود یک روز پرستار در خانه ای که به عنوان پرستار کودک و کارگر ، کار میکرده است ،از غیبت صاحب خانه استفاده کرده و طلاهای او را به سرقت برده است و چون به تنهایی نمی توانست آنها را بفروشد به دنبال فردی می گردد تا این کار را برایش انجام دهد . در این هنگام او به یاد دوست هم قطارش می افتد که در صحبت هایی که قبلا با او داشته متوجه ساده بودن او شده بود.
روش های جدید سرقت ، مجازات سارق
در این پرونده با اثبات بی گناه بودن کارمند و رضایت شاکی ، او آزاد شد و متهم اصلی محکوم به پرداخت پول طلا و حبس گردید.
در چنین پروندههایی دلیل اصلی همان اعتماد کردن بی مورد است . البته در بعضی موارد نیز مانند مورد آخر فرد تبرئه میشود ولی در مواردی هم ناخواسته هم دست سارق تلقی می شود و قانون و مستوجب مجازات است.
روش های جدید سرقت ، عدم آگاهی افراد از قوانین و مسائل
به چه دلیل برخی از افراد به سادگی به به دیگران اعتماد میکنند ؟
یکی از دلایل عدم آگاهی از قوانین و مسائل است به عنوان مثال فردی که میخواهد از بانک و یا شرکت خاصی مقداری وام دریافت کند باید بداند که برای پرداخت وام به متقاضیان هیچگاه بازرسی از منزل و وضع اقتصادی او انجام نمی شود و اگر قرار بر بازرسی هم باشد در اصل ، کار کارشناسی صورت میگیرد که آن خود شرایط خاصی دارد و برای پرداخت هر وامی چنین کارشناسیهای صورت نمی گیرد. شرایط اعطای وام باید از طرف بانک و یا شرکت پرداخت کننده ذکر شود و برای متقاضی شرح و توضیح داده شود و او نیز این شرایط را برای خانواده بازگو کند .
روش های جدید سرقت ، بالا بودن سطح فرهنگ
مسئله دیگر بالا بودن سطح فرهنگ در خصوص مواردی است که بسیاری از افراد در جایی که اعتماد کردن لازم نیست به جای تحقیق در آن مورد خاص به افراد دیگر اعتماد میکنند و کار خود را به آنها واگذار میکنند . با توجه به اینکه طبع جامعه با پیشرفت در مقوله های مختلف تغییر کرده است باید افراد جامعه را نیز از لحاظ فرهنگی به سوی پیشرفت سوق بدهیم.
باید با دادن آگاهی های لازم و اطلاعات کافی و مناسب در خصوص مسائل موجود فرصت را از سودجویان بگیریم و این کار مستلزم انجام کارهای فرهنگی است. مثلاً در خصوص همان موضوع پرداخت وام که قبلا ذکر شد این آگاهی داده شود که هر کاری شرایط خاص خود را دارد و حتی اگر قرار به کارشناسی هم باشد ، فرد کارشناس باید کارت شناسایی نشان داده و مردم هم در چنین مواردی در هنگام مواجه شدن با این افراد به سادگی به آنها اعتماد نکنند و حتما مدارک کافی است فرد بخواهند .
روش های جدید سرقت ، عاطفی بودن زنان
جنبه دیگر مسئله عاطفی بودن زن های خانه دار است که سریع تحت تاثیر احساسات قرار می گیرند به طور کلی باید توجه داشت که در هنگام آشنایی با افراددیگر سعی کنیم که آنها را به خوبی بشناسیم برای مثال چندین بار در حد امکان و رفت و آمدهایی در خارج از منزل با آنها داشته باشیم.
در صورت نیاز به وکیل حقوقی با ما تماس بگیرید
در موقعیتهای مختلف آنها را قرار بدهیم و رفتار و برخورد آنها را ببینیم و پس از تحقیق و مطالعه و بررسی در صورتی که تشخیص دادیم قابل اعتمادند آنها را به منزل خود که امن ترین حریم و مکان برای خانواده است ، راه بدهیم .متاسفانه در بسیاری از موارد شاهدیم که برخی افراد خیلی راحت به دیگران اعتماد میکنند و با کمترین شناختی از آنها اظهارات دروغ شان را قبول میکنند و پس از مواجه شدن با مشکلاتی از قبیل سرقت و غیره متوجه اشتباه خود میشوند.
باید بدانیم که این رفتار ماست که به طرف مقابل اجازه می دهد با ما چه برخوردی داشته باشد اگر فرد سودجو و یا سارق در برخورد باطرف مقابل خود احساس کند که به راحتی نمی توانند وارد حریم شود موجب جلب اعتمادش بر روی او سرمایه گذاری و یا به عبارتیحساب نمی کند و به سراغ فرد دیگری میرود .
متشکریم که این وقت را در اختیار من و خوانندگان عزیز مجله ما گذاشتید و تا شماره بعد بدرود.
برداشت شده از مجموعه مقالات دکتر اسماعیلی ، مدیر عامل موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد *
در صورتی که در مورد این مطلب هرگونه سوالی دارید ، وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد ، آماده ی پاسخگویی به شما هستند ، لطفا با ما تماس بگیرید.
مقالات مرتبط با این موضوع :
سوءاستفاده از سفید_امضاء (جعل)