کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت

خانه > دعاوی حقوقی  > تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت

تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت

تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت | شرط تحدید مسئولیت | شرط عدم مسئولیت

تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت در چیست؟

شرط تحدید مسئولیت

در این فرض برای خسارات قابل مطالبه از سطر مبلغ در قرارداد ، سقف یا حداکثر تعیین شده است مثلا توافق شده که اگر قرارداد بیع نقض شود و فروشنده سر موعد ، خانه را تحویل نداد ، بابت تاخیر در انجام تعهد تحویل مبیع نهایتا مبلغ ۱۰۰ میلیون خسارت بپردازد .

دراین فرض خریدار ، یعنی زیان دیده ، باید ثابت نماید که به واسطه عدم تحویل خانه سر موعد ، به اوفلان مبلغ خسارت وارد شده است یعنی ورود خسارت ، و میزان خسارت را ثابت نماید . ( معین کند )
اگر مبلغ خسارات کمتر از ۱۰۰ میلیون یا معادل ۱۰۰ بود فروشنده با همان مبلغ خسارات واقعی را می پردازد و اگر بیش از ۱۰۰ میلیون بود فروشنده بیش از مبلغ ۱۰۰ میلیون مورد توافق نخواهد پرداخت .

همچنین اگر قوه قاهره اثبات شود باز هم متعهد ، خسارات نمی پردازد . زیرا ثابت شده که عدم انجام تعهد ، به دلیل عملکرد او نبوده است . و دلیل اصلی قوه قاهره بوده است .

شرط عدم مسئولیت (اصولا صحیح است .) ، تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت

در این فرض در قرارداد توافق شده که اگر متعهد قرارداد را نقض نمود ، و آن را اجرا نکرد خسارتی نپردازد . و این توافق صحیح است ولی متعهد نمی تواند ، از این شرط سوء استفاده کند . و عموما به طرف مقابل ضرر وارد کند یا مال او را نابود نماید . ویا ضرری جسمی ، حیثیتی ، و یا شرافتی به طرف مقابل وارد نماید . بنابراین چنانچه متعهد با سوء نیت عمل کند .

 

در صورت سوال و یا نیاز به مشاوره  حقوقی در مورد تفاوت شرط عدم مسئولیت و تحدید مسئولیت با ما در تماس باشید

 

شرط عدم مسئولیت ، فایده ای به حال او نخواهد داشت . و از او خسارات میگیریم . مانند اینکه پزشک در قراردا معالجه با بیمار ، شرط عدم مسئولیت نماید . ولی آن منتقد در نقدی که آثار آن نویسنده به عمل آورده ، به او توهین کرده باشد یا اینکه امین در قراردادی که با مالک جهت نگهداری از اتومبیل او منعقد کرده است ، شرط عدم مسئولیت نماید . ولی امین با بی احتیاطی در رانندگی باعث وقوع تصادف و ورود خسارات به خودرو گردیده در این موارد ، متعهد مسئول می باشد .

 

نویسنده : لیلا عبادی : کارشناس حقوقی

در صورت سوال در مورد این مطلب یا نیاز به وکیل حقوقی با تیم وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما