کپی رایت 95-97 حامی دادگستر ساعد.
تمامی حقوق محفوظ است.

9:00 - 18:00

ساعات کاری : شنبه تا چهارشنبه

26712426

تماس برای مشاوره رایگان

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
فهرست
 

حقوق شهرسازی

خانه > دعاوی حقوقی  > حقوق شهرسازی

حقوق شهرسازی

حقوق شهرسازی | حقوق شهرسازی چگونه به حفظ شهر کمک میکند؟ | مهمترین قوانین شهرسازی

حقوق شهرسازی:
رودخانه هنگامی که معکوس می شود معنا واقعی خود را نشان می دهد. رودخانه “خانه و کاشانه” رود است. مفهومی که توجه چندانی به آن نداشته ایم و اگر ساخت و سازها بر این اساس شکل می گرفت شاید آمار تلفات مالی و جانی ناشی از سیل و سیلاب تا حد موجود نبود.

 

 

حقوق شهرسازی | حقوق شهرسازی چگونه به حفظ شهر کمک میکند؟ | مهمترین قوانین شهرسازی

 

حقوق شهرسازی چگونه به حفظ شهر کمک میکند؟

انسان برای بازپس گرفتن خانه از اشغال گران تا پای جان مبارزه می کند. رود نیز چنین خصلتی دارد و بی دلیل شورش نمی کند.

ما با محیط زیست چه می کنیم؟

این واقعیت غم انگیزی است که برخی شهرها رودخانه را بلعیده اند و دیگر نشانی از آن نیست. اخبار مربوط به سیل های ویرانگر دل را به درد و اشک را در چشمان انسانهای نوع دوست جاری می کند. این حوادث زنگ خطر را به صدا در می آورد و اهمیت محیط زیست را آشکار تر می سازد.

 

حقوق شهرسازی | حقوق شهرسازی چگونه به حفظ شهر کمک میکند؟ | مهمترین قوانین شهرسازی

 

بشر ، طی چهار صد سال گذشته، شکل سیاره زمین را تغییر داده و عامل تخریب های گسترده زیست محیطی بوده است. سازمان ملل متحد بخش قابل توجهی از نیروی خود را صرف بکار گیری توان جهانی برای نجات زمین و حفظ محیط زیست نموده است.

 

روز جهانی محیط زیست و حقوق شهرسازی

کنفرانس استکهلم که روز افتتاح‌ آن یعنی ۵ ژوئن‌ ۱۹۷۲ به‌ عنوان‌ روز جهاني‌ محيط‌ زيست‌ نام گرفت نشانه کوشش بشر برای جبران زیانهایی است که به زمین وارد کرده است. این بیانیه بنیان حقوق محیط زیست بین المللی را تقویت می کند و چراغ امید را در دل شهروندان سبز و شهروندان جهانی پر نورتر می کند.

مقدمه این بیانیه در بردارنده مطالب سودمندی است که ارزش مطالعه و تامل را دارد:

انسان‌ بايد دائماً تجربه‌اندوزي‌ كرده‌ به‌ اكتشاف‌، اختراع‌ و پيشرفت‌ ادامه‌ دهد. در عصر ما قدرت‌ انسان‌ براي‌ دگرگون‌سازي‌ اطرافش‌، اگر عاقلانه‌ به‌ كار رود، مي‌تواند براي‌ همه‌ مردم‌ منافع‌ توسعه‌ و فرصت‌ بهبود زندگي‌ را به‌ ارمغان‌ آورد و اگر به‌ اشتباه‌ و يا با بي‌توجهي‌ به‌ كار گرفته‌ شود همان‌ قدرت‌ مي‌تواند صدمات‌ بي‌شماري‌ به‌ افراد بشر و محيط‌زيست‌ انساني‌ وارد سازد.

ما در اطراف‌ خود در بسياري‌ از مناطق‌ زمين‌، نشانه‌هاي‌ روزافزوني‌ از صدمات‌ حاصله‌ از انسان‌ را مشاهده‌ مي‌كنيم‌، سطوح‌ خطرناك‌ آلودگي‌ در آب‌، هوا، خاك‌ و موجودات‌ زنده‌ با اختل های‌ شديد و نامطلوب‌ در تعادل‌ بوم‌ شناختي‌ زيست كره‌، تخريب‌ و تهي‌سازي‌ منابع‌ غير قابل‌ تجديد، كمبودهاي‌ شديد مضر براي‌ سلامتي‌ جسماني‌، روحي‌ و اجتماعي‌ انسان‌، در محيط‌ زيست‌ مصنوع‌ بشر به‌ ويژه‌ در محيط‌ كار و زندگي‌ وي‌ مشاهده‌ مي‌كنيم‌.

 

شاید این مطلب را دوست داشته باشید بخوانید : وکیل دعاوی ملکی

 حقوق شهرسازی و شهرداری ها

شهرداری برای حفظ شهر از خطر سیل باید تدابیر موثر را اتخاذ و اقدام لازم را صورت دهد ( بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری). به دیگر انجام سخن دو اقدام نرم افزاری وسخت افزاری ضرورت دارد و این امر برآیند تفسیر ادبی متن قانونی پیش گفته است:
“تدبیر ” چاره اندیشی و برنامه ریزی کردن معنا شده است و ” موثر” به معنای آن است که این چاره اندیشی خنثی نیست ربط وثیق با کاهش خطر و تحقق نظریه ” شهر ایمن” دارد. اخذ نظریه مشاوران ، متخصصان و استادان دانشگاه نمونه از این اقدامات نرم افزاری است.

 

حقوق شهرسازی | حقوق شهرسازی چگونه به حفظ شهر کمک میکند؟ | مهمترین قوانین شهرسازی

 

” اقدام” به معنای محقق کردن اندیشه آمده است. شهرداری پس از برنامه ریزی اقدامات عملی را آغاز می کند که ممکن است مثبت یا منفی باشد:

– ایجاد سیل برگردان و لایروبی نهرهای و تخریب بناهای واقع در بستر و حریم رودخانه ها به موجب رای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری و تخلیه مناطق پر خطر پیش از جاری شدن سیل نمونه ای از اقدامات مثبت است؛
– عدم صدور پروانه ساختمان برای احداث بنا در حریم رودخانه و مسیل ، عدم احداث توقفگاه در بستر رودخانه و یا تعطیل نمودن آن در فصل بارندگی و احتمال جاری شدن سیل آب نمونه ای از اقدامات سلبی است.
نظریه جبران ناپذیری زیانهای وارده به سبب حوادث قهریه ( فورس ماژور- Force majeur) در صورت تقصیر شهرداری کنار گذاشته می شود. شهرداری ها مسوولیت شهر را در برابر حوادث طبیعی از قبیل سیل بیمه می کنند و به این ترتیب زیان های وارده جبران پذیر می شوند.

 

از مجموعه مقالات موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در صورتی که سوالی در مورد این مطلب دارید با ما در تماس باشید.

برچسب ها:

بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

تماس با ما